Alpha Makelaardij

van Beverninghlaan 7
2801 AE GOUDA
Vraagprijs € 850.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Locatie, locatie, locatie? Dit is dé plek! Grenzend aan het Van Bergen IJzendoornpark staat hier een bijzonder huis. Heerlijk ruim, vol van sfeer en met een riante, zonnige tuin. Hier wil je wonen! Dit gemeentelijk monument heeft veel authentieke details en is weelderig gedecoreerd in Jugendstil-stijl.

Bouwjaar 1911. Het woonoppervlak bedraagt 189 m², de inhoud 711 m³. Gelegen op 316 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
Begane grond/beletage: bereikbaar via drie Belgisch hardstenen treden, overdekt entree. Fraaie voordeur met smeedijzer en glas-in-lood. Ruime hal met zijraam, meterkast, garderobe/kelderkast, toilet, mooie lambrisering en fraai trappenhuis. Heerlijk ruime en heel lichte woonkamer met aan de voorzijde een open haard en een verhoogde vloer, waardoor je mooi zicht hebt op het park. Aan de achterzijde een gezellige serre, waar je baadt in het (zon)licht. Openslaande deuren naar het terras. Separate keuken (vernieuwd in 2012) met composiet terrazzo aanrecht, rvs spoelbak, vaatwasser, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast, vriezer, designradiator en deur naar het terras/de tuin.

1e verdieping: overloop met zijraam, toilet. Grote slaapkamer aan de voorzijde met zwart marmeren schouw en vaste kasten. Kleine slaapkamer aan de voorzijde met openslaande deuren naar klein balkon. Riante slaapkamer aan de achterzijde met eveneens vaste kasten, openslaande deuren naar groot balkon en toegang naar de badkamer (I). De badkamer (geheel lichtgrijs betegeld) is voorzien van een ligbad, wastafel met meubel, toilet en raam.

2e verdieping: ruime overloop met lichtkoepel en grote inloopkast. Zeer ruime slaapkamer aan de voorzijde met "toren" en Velux-dakraam. Slaapkamer achterzijde voorzien van een wastafel en koekoek. Badkamer II (geheel licht betegeld) met douchecabine en wastafel en toegang tot de was-/berg-/cv-ruimte.

Bijzonderheden:
*Als je dit familiehuis binnenkomt voel je meteen de goede sfeer! Het licht is fijn, de afwerking mooi en het onderhoud goed.
*Op de begane grond ligt een eiken visgraat parketvloer en zijn de wanden glad gestuukt. Op de verdiepingen zijn de houten vloeren fris lichtgrijs geschilderd.
*Door de hele woning kom je fraaie, originele details tegen, zoals kleurige glas-in-lood ramen, mooie stucplafonds, paneeldeuren en de trapleuning.
*Door het deels platte dak, is de 2e verdieping verrassend groot.
*Het pand is goed onderhouden en voorzien van dak- en vloerisolatie en heeft grotendeels dubbele beglazing. In 1995 is de fundering hersteld.
*Aan de achterzijde bevindt zich het terras en de lager gelegen, geweldige tuin op het zuidoosten! Mooi aangelegd, voorzien van een vrijstaande houten berging en de mogelijkheid om via de zijtuin binnen te komen.
*Kortom: kom kijken, bied en geniet!

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
begane grond/beletage:
hal
woonkamer: 12.88 x 3.77/3.75 m.
keuken: 3.14 x 1.90 m.
1e verdieping:
overloop
slaapkamer 1 voorzijde: 4.68 x 3.80 m.
slaapkamer 2 voorzijde: 2.93 x 1.89 m.
slaapkamer 3 achterzijde: 4.68 x 3.78 m.
badkamer 1: 3.22 x 1.92 m.
dakterras: 3.45 x 2.25 m.
2e verdieping:
overloop
slaapkamer 4 voorzijde: 5.77 x 4.09/3.99 m.
slaapkamer 5 achterzijde: 3.37 x 3.11 m.
badkamer 2: 2.25 x 1.50 m.
wasruimte: 2.25 x 1.45 m.
berging: 3.03 x 1.51 m.
Plattegronden